Natuurlijk Geveladvies Innovita


Voor uw project bent u op zoek naar een geschikte houtsoort voor gevelbekleding. Is tropisch hout dan een optie? Of kunt u beter thermisch gemodificeerd hout toepassen? Wat kost dat eigenlijk en hoe lang gaat het mee? Hoe zit het met de brandregelgeving en met wat voor onderhoud moet de opdrachtgever rekening houden? Wat is het verschil met bijvoorbeeld bamboe of WPC? Welke verwerkingsvoorschriften zijn er van belang? Natuurlijk Geveladvies helpt Nederlandse architecten gratis en onafhankelijk bij dergelijke vragen. Neem gerust contact met ons op voor uw vragen!Het initiatief

Natuurlijk Geveladvies is gebaseerd op een constructieve samenwerking met een aantal leveranciers van innovatieve gevelmaterialen. Deze partners bieden één of meer duurzame en innovatieve gevelmaterialen aan. Via Natuurlijk Geveladvies heeft u dus direct toegang tot concrete productinformatie en toepassingsmogelijkheden. En ook op het gebied van bemonstering bieden wij u ondersteuning. De volgende partners zijn betrokken bij het initiatief:

Fire Resistant 200  Mevo houtindustrie
MOSO 200 Remmers 200
BTA 200 Keim logo 200
BergHardhout LOGO 200 breed Felix Clercx bedrijfslogo 200
 Het logo van Staatsbosbeheer

Wilt u snel een advies ontvangen? Innovita komt graag met u in contact en geeft persoonlijk en direct advies bij uw project.

Productgroepen

De volgende productgroepen zijn vertegenwoordigd in het project. Lees op de pagina’s van de verschillende partners verder over de verschillende producten.

  • FSC tropisch hardhoutsoorten (Dekker Hout, Van den Berg Hardhout)
  • Nederlands hout FSC (volgt binnenkort)
  • Thermisch gemodificeerd FSC loofhout (BTA, Felix Clercx)
  • Polytreat vuren (Mevo Houtindustrie)
  • Bamboe, thermisch gemodificeerd en gecomprimeerd (MOSO)
  • Wood Plastic Composite (Dekker Hout)
  • UV-bescherming / afwerking (Keim Nederland, Remmers Bouwchemie)
  • Brandvertraging (Fire Resistant Industries)

Naast de hierboven genoemde leveranciers wordt het project ook gedragen door stichting FSC Nederland en de European STTC, een Europees initiatief om het gebruik van duurzaam tropisch hardhout te bevorderen.


Werkwijze

Op uw vraag komen wij bij u langs of bespreken uw wensen telefonisch. Neem gerust contact op via ons contactformulier, via email of telefoon. Op basis van uw input geven wij ons onafhankelijk en deskundig advies. Bemonstering van de gekozen materialen (eventueel inclusief afwerking) behoort tot de mogelijkheden. Onze begeleiding kan ook betrokken worden op de detaillering en de juiste bestekomschrijving.

Wij zouden het op prijs stellen wanneer u – bij een gekozen materiaal – de betreffende leverancier wilt voorschrijven en de informatie rondom de uitvoering van het project met ons wilt delen. Op die manier kent dit initiatief een mooie win-win voor alle betrokken partijen.