Louro gamela gevel in verticale toepassing

Van den Berg Hardhout


Van den Berg Hardhout Van den Berg Hardhout BV is een eigentijdse groothandel en importeur van tropisch hardhout. Het bedrijf is gespecialiseerd in de import, opslag, bewerking en verkoop van FSC gecertificeerd tropisch hardhout voor allerlei toepassingen. Het gebruik van duurzaam geproduceerd tropisch hardhout is zeer belangrijk voor de onderneming. Hiermee draagt het bedrijf bij aan verantwoord bosbeheer en daarmee aan de continuïteit van tropische bossen. Al het hout dat Van den Berg Hardhout levert, is voorzien van een FSC keurmerk. De onderneming is groot in een ruim assortiment tropische loofhoutsoorten, die geschikt zijn voor vele toepassingen. De medewerkers zijn allen geschoold in de handel in FSC gecertificeerd hout en vormen nu met elkaar een jong en enthousiast team.

Het Team van Van den Berg Hardhout

Het team van Van den Berg Hardhout


Duurzaam bosbeheer

Tropische bossen zijn van onschatbare waarde voor de aarde. 80% van alle planten- en dierensoorten zijn min of meer afhankelijk van tropische bossen. Het Amazonebos in Zuid-Amerika vormt het grootste aaneengesloten tropische regenwoud van de aarde. Om de ontbossing in tropische gebieden tegen te gaan, is het toekennen van economische waarde aan dergelijke gebieden van essentieel belang. Zolang een soja- of palmolieplantage economisch interessanter is dan bos, blijft het risico op ontbossing groot. Door tropisch hout met het FSC certificaat te kopen, stimuleert u bosbedrijven en zagerijen om duurzaam bosbeheer te blijven toepassen. Het levert hen dan ook omzet op, wat een interne motivatie oplevert en veel beter werkt dan bijvoorbeeld subsidies. Van den Berg Hardhout importeert een keur aan tropische loofhoutsoorten van FSC zagerijen in voornamelijk Brazilië, Peru en Suriname. Met een selectie van interessante houtsoorten voor gevelbekleding participeert de onderneming in het initiatief Natuurlijk Geveladvies. Het materiaal is FSC gecertificeerd, waarmee de duurzame herkomst is gegarandeerd. Hier gaan innovatie en duurzamheid hand in hand.

FSC tropisch bos in the Amazone

FSC tropisch bos in the Amazone


Waarom tropisch hardhout?

 1. hoge duurzaamheidklasse (meestal 1 of soms 2)
 2. mooie foutvrije kwaliteiten geven een gevel een strakke uitstraling
 3. mooie vergrijzing (bij goede detaillering)
 4. goed afwerkbaar met bijvoorbeeld beitsproducten van Remmers Bouwchemie
 5. met FSC hardhout steunt u FSC duurzaam bosbeheer in de tropen
 6. hardhout is een hernieuwbare grondstof


Houtsoorten

Van den Berg Hardhout heeft de volgende producten geselecteerd voor het initiatief Natuurlijk Geveladvies. Klik op een van de houtsoorten om meer productinformatie te vinden of ga naar de productselector van Natuurlijk Geveladvies om op kwaliteiten te filteren.

 1. Basralocus
 2. Cumaru
 3. Ipé
 4. Louro gamela
 5. Louro itauba
 6. Louro preto
 7. Muiracatiara