Nieuws rondom hout en andere hernieuwbare grondstoffen

Advisering en inkoopbegeleiding woonhuis

Referent Familie De Crook

Realisatiedatum april – juli 2012

Categorie

Trefwoorden , , , ,

Site nvt

< Terug naar overzicht

Achtergrond

Voor de uitbreiding van een woonhuis in Utrecht is royaal gekozen voor het gebruik van FSC gecertificeerd tropisch hardhout. Innovita is gevraagd om tot een verantwoorde keuze voor houtsoorten te komen. Daarbij spelen de uitstraling en de kwaliteit op langere termijn een belangrijke rol.

 

Ontwerp

Om aansluiting te vinden bij de bakstenen gevels van het oorspronkelijke huis, is gekozen voor de houtsoort Sucupira vermelho (Andira spp.). Deze houtsoort is afkomstig uit Brazilië en heeft een fraaie rode kleur met een markante tekening. Om de kleurstelling vast te houden, is gekozen voor een semi-filmvormende afwerking van de firma Remmers. Het onderhoud zal eens per 2 of 3 jaar nodig zijn en is voor deze toegankelijke gevels eenvoudig en snel uitvoerbaar.

Voor de vlonder in de achtertuin is gekozen voor FSC Sucupira amarela (Qualea paraensis), eveneens afkomstig uit Brazilië. De schutting is in hetzelfde patroon als de gevels opgebouwd, maar dan van onbehandeld hout: Louro gamela (Sextonia rubra) schuttingdelen en Angelim vermelho (Dinizia excelsa) palen. Het gevolg zal zijn dat al het tuinhout – vlonder, schuttingdelen en palen – natuurlijk zal verkleuren tot (zilver)grijs, terwijl de gevels aan het woonhuis op kleur blijven.

 

Inkoopbegeleiding

Omdat Innovita veel kennis heeft van de hardhoutmarkt, is ook ondersteuning geboden bij de inkoop, bewerking en behandeling van het benodigde hout. Het resultaat mag er zijn: een prachtige hedendaagse uitbouw met een passende materialisering!