Sucupira vermelho FSC Brazilie

Technische productinformatie Precious Woods

Referent Precious Woods

Realisatiedatum 2013

Categorie

Trefwoorden , ,

Site www.preciouswoods.com

< Terug naar overzicht

Technische informatie FSC hardhout

De technische productinformatie van de hardhoutsoorten voor de website van Precious Woods zijn door Innovita verzorgd. Vanwege het internationale karakter van de activiteiten van Precious Woods, is de technische productinformatie in het Duits en in het Engels. In totaal zijn 36 productbladen gemaakt voor de Afrikaanse hardhoutsoorten. Van de Zuid-Amerikaanse houtsoorten waren reeds goede beschrijvingen beschikbaar. Naast de productinformatie zelf, heeft Innovita ook zorggedragen voor goede fotografie van de houtsoorten. Sommige houtsoorten zijn bekend (zoals Azobé en Sapeli), maar voor een groot deel ging het om minder bekende tropische hardhoutsoorten.

Duurzaam bosbeheer

Als gevolg van het duurzame bosbeheer dat Precious Woods uitvoert in de concessies in Gabon en in Brazilië bestaat bij de zagerijen de behoefte om ook voor minder bekende houtsoorten markten te vinden. Dat komt het rendement van het bosbeheer en de zagerij ten goede. De technische productinformatie helpt Precious Woods bij de verkoop van minder bekende houtsoorten.

Bouwprojecten

Naast de technische productinformatie, heeft Innovita ook een selectie gemaakt uit de grote hoeveelheid referentiemateriaal. Deze referentieprojecten zijn ter inspiratie eveneens op de nieuwe website van Precious Woods te vinden.