Polytreat vuren gevelbekleding

Polypyrrool voor de bouw

Referent Saxion

Realisatiedatum september 2015 - september 2017

Categorie

Trefwoorden , , , ,

Site www.saxion.nl/itb

< Terug naar overzicht

Polypyrrool voor de bouw

In samenwerking met Hogeschool Saxion te Enschede en Mevo Houtindustrie in Helmond werkt een groep bedrijven en kennisinstellingen samen aan de verkenning van de biopolymeer Polypyrrool. Deze polymeer heeft hele bijzondere eigenschappen waarmee materialen verrijkt kunnen worden. Voor dit project is een RAAK-mkb subsidie ontvangen.

Polypyrrool voor de bouw

Innovita participeert in dit onderzoeksproject als partner en expert. Dit project is namelijk een vervolg op het SBIR project over Polytreat met Mevo Houtindustrie en TNO. In het SBIR project is vooral gekeken naar UV-stabiliteit, duurzaamheid en is een proces ontwikkeld. In de tussentijd zijn een aantal pilots gerealiseerd waarbij de sterke en zwakke kanten van het Polytreat proces zijn gevonden.
In het RAAK project wordt nu en aan de proceskant gewerkt in een apart werkpakket en aan verbreding door met een brede groep bedrijven en partners te verkennen welke eigenschappen het waard zijn om verder verkend te worden. Kennis van hout en de markt is voor een dergelijke ontwikkeling van essentieel belang.
Dr. Michael Sailer, Saxion:

Innovita helpt in dit RAAK-mkb project de partners onderling te laten samenwerken en brengtĀ zijn waardevolle kennis en ervaring betreffende hout en de gevelmarkt in bij de uitvoering van dit project.

Brandoverleg bij Mevo houtindustrie

Bespreking bij Mevo Houtindustrie over hoe brandvertragende eigenschappen van Polypyrrool gebruikt kunnen worden.

Ook participeren?

Op dit moment participeren circa 20 bedrijven in het project. Het is een open project, dat wil zeggen dat andere partijen ook van harte welkom zijn om te participeren. Participatie betekent enerzijds kennis delen en anderzijds kennis vergroten. Als u interesse heeft om aan te sluiten, neem dan gerust even contact op.