Onderbouwing productbladen Precious Woods Europe

Referent Precious Woods Europe BV

Realisatiedatum april - mei 2012

Categorie

Trefwoorden , ,

Site www.preciouswoods.nl

< Terug naar overzicht

Opdracht

Precious Woods Europe is een toonaangevende importeur van tropisch hardhout met FSC keurmerk. Naast de bronnen in Zuid-Amerika, verwacht het bedrijf ook in toenemende mate in Afrikaanse houtsoorten te handelen. Innovita heeft een onderbouwing verzorgd, op basis waarvan Precious Woods Europe de nieuwe serie productbrochures heeft samengesteld.

 

Onderzoek en ervaring

In de afgelopen jaren is al veel onderzoek gedaan naar minder bekende FSC hardhoutsoorten door het bedrijf. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van beschikbare vakliteratuur. En niet te vergeten: de kennis en ervaring van Innovita met de ruim 65 houtproducten in de praktijk. Voor een deel is de door Innovita samengestelde informatie verwerkt in de nieuwe serie productbrochures, met het motto ‘secure your source’.

Bart van der Linden, CEO Precious Woods Europe:

Innovita heeft in korte tijd een gedegen onderbouwing geleverd voor de relevante producteigenschappen van onze Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse houtsoorten. Dankzij de beschikbare kennis en ervaring met hardhout. Het is prettig om met Innovita samen te werken!

 

Marktsegmenten hardhout

In het onderzoek is rekening gehouden met de volgende marktsegmenten:

  1. Gevelbekleding
  2. Kozijnen
  3. GWW
  4. Retail
  5. Tuinhout
  6. Straatmeubilair