Acapu / bruinhart: een minder bekende houtsoort op de Nederlandse houtmarkt

Evaluatie Nederlandse Houtmarkt

Referent The Amazon Alternative / Responsible Forestry Solutions

Realisatiedatum april – mei 2012

Categorie

Trefwoorden , ,

Site http://theamazonalternative.org

< Terug naar overzicht

Projectbeschrijving

‘The Amazon Alternative’ is één van de drie tropisch hout programma’s van IDH (Initiatief Duurzame Handel). Dit programma richt zich op het ondersteunen van uitbreiding van FSC gecertificeerde bossen in Bolivia, Brazilië en Peru. Daarnaast is een deel van het programma gericht op  het stimuleren van de Nederlandse / Europese markt zodat er ook daadwerkelijk vraag ontstaat naar producten uit deze gebieden.

Responsible Forestry Solutions is gevraagd om de mid-term review van het programma uit te voeren. Innovita verrichtte de evaluatie van belangrijke spelers op de Nederlandse markt: wat is nu het concrete effect van het programma op de Nederlandse markt. Als gevolg van de marktevaluatie zijn een aantal zinvolle aanbevelingen voorgesteld, waarmee TAA de resterende tijd van het programma haar voordeel kan doen!

Lees meer over de mid-term review
Petra Hamers, programma directeur TAA:

Andries van Eckeveld / Innovita heeft essentiële input geleverd over de Nederlandse houtmarkt. Hij heeft snel en efficiënt gewerkt door handig gebruik te maken van zijn ervaring en netwerk. Het eindrapport is helder en toegankelijk geworden.