Referenties Angelim da Campina FSC Zuid Amerika

Advies Houtverordening Intergamma

Referent Intergamma BV

Realisatiedatum januari - februari 2013

Categorie

Trefwoorden ,

Site www.intergamma.nl

< Terug naar overzicht

Projectbeschrijving

Per 3 maart 2013 is de Europese houtverordening (EUTR) van kracht geworden in alle EU lidstaten. Deze wet is direct van toepassing, zonder dat de afzonderlijke lidstaten een aparte implementatie verzorgen.

Intergamma, de franchise organisatie voor alle Gamma en Karwei bouwmarkten in Nederland en Gamma bouwmarkten in BelgiĆ«, heeft volop met deze nieuwe verordening te maken. Voor een belangrijk deel van het assortiment wordt gebruik gemaakt van hout en houtproducten. Na een interne voorbereiding door de afdeling inkoop van Intergamma, is aan Innovita gevraagd om te adviseren hoe de houtverordening ingepast kan worden. Daarnaast is ook gevraagd om een ‘productscan’ uit te voeren: voor welke producten is de houtverordening van toepassing?

 

Productscan en Due Diligence System

Het rapport dat is opgeleverd, heeft Intergamma veel handvatten gegeven om het DDS systeem op te zetten en te implementeren. Het overzicht van welke producten van toepassing zijn is van belang om effectief aan de slag te kunnen.

Eric-Jan Schipper, Intergamma:

Innovita heeft ons voorzien van een goed rapport waarmee onze afdeling inkoop direct aan de slag kan met de implementatie!

Meer lezen over de houtverordening?

Innovita heeft meer opdrachten uitgevoerd met betrekking tot de Europese Houtverordening EUTR. Klik hier om verder te lezen.