Cumaru FSC dekdelen

Wie is Andries van Eckeveld?

Andries van Eckeveld augustus 2012 v2Van jongs af aan ben ik geboeid door het vraagstuk van ‘duurzaamheid’. Het mooie Nederlandse bos op de Utrechtse Heuvelrug trok al vroeg mijn aandacht. Dat verklaart ook mijn studiekeuze: Bosbouw en natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit (1995-2001). Halverwege heb ik mijn studie volledig gericht op Houtkunde en –technologie. Na de succesvolle afronding ben ik aan de slag gegaan bij A. van den Berg, een importeur van tropisch hardhout mét FSC keurmerk (2001-2012).

Duurzame houtoogst biedt het tropisch woud meer bescherming dan het gemiddelde nationale park!

A. van den Berg bv was een pionier in de hardhoutsector, en koos als eerste bedrijf voor handel in duurzaam geproduceerd hout, afkomstig uit eigen concessies in Brazilië. Later is het familiebedrijf overgenomen door Precious Woods, een beursgenoteerde Zwitserse onderneming met ‘duurzaam bosbeheer’ als kernwaarde (2005). Binnen deze ondernemingen heb ik ervaring opgedaan met vrijwel alle commerciële activiteiten. Daarbij speelde advisering van klanten / architecten en onderzoek van minder bekende tropische houtsoorten een grote rol.

Duurzaamheid: bouwen en bewaren!

 

Innovita advies & projectbegeleiding

Sinds 1 maart 2012 heb ik een eigen onderneming opgericht. Daarmee richt ik mij op innovatie ten dienste van duurzaamheid en advies om hernieuwbare grondstoffen zoals hout succesvol toe te passen. Met de opgedane ervaringen heb ik ook vaardigheden ontwikkeld om als ‘consultant’ specifieke werkzaamheden uit te voeren, zoals inkopen van hout voor bouwprojecten, onderzoekswerk en marktverkenningen. Daarbij hanteer ik een pragmatische insteek.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn profiel op LinkedIn.

Missie Innovita   Activiteiten Innovita   Referenties Innovita