Arura vermelho FSC voor appartementen te Blijvenburg Rotterdam

Over Innovita

Innovita advies & projectbegeleiding specialiseert in twee diensten: houtadvies en innovatie in de hout- en bouwsector. Eigenaar Andries van Eckeveld is een wandelende kennisbank als het gaat om de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van verschillende houtsoorten. Innovita adviseert bijvoorbeeld architecten over materialisatie, detaillering en bemonstering voor een bouwproject, of ondersteunt organisaties op het gebied van LCA, EUTR of sterktesortering. Aan de innovatiekant neemt Innovita zelf het initiatief om onderzoek te doen naar nieuwe houtsoorten en bouwmaterialen of de veredeling daarvan. Dat doet Innovita samen met verschillende partners, bedrijven en onderzoeksinstellingen uit het brede netwerk.

Stationsbanken Prorail

Nieuwe Prorail bank te Rotterdam

De nieuwe houten banken op station Rotterdam.

Een interessant voorbeeld: van 2012 tot 2014 hield Innovita zich bezig met de nieuwe stationsbanken van ProRail. Hebt u ze al zien staan? Innovita heeft het Belgische Epsilon NV op technisch vlak ondersteund tijdens de ontwerpfase van de banken en de inkoopbegeleiding verzorgd. Inmiddels staan deze moderne banken van tropisch hardhout op veel Nederlandse treinstations. Bijvoorbeeld op Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal zijn ze al te bewonderen. Klik hier voor meer informatie.

Interesse?

Lees hier meer over de twee pijlers van Innovita:

Advies    Innovatie

Andries van Eckeveld:

Ik denk dat innovaties bijdragen aan een verduurzaming van onze samenleving. Daaraan wil ik graag meedoen, bijvoorbeeld door samen met bedrijven en kennisinstellingen te innoveren met hernieuwbare grondstoffen.

Andries van Eckeveld

Andries van Eckeveld startte Innovita op 1 maart 2012. Voor hem een logische stap: daarvoor studeerde hij zes jaar aan Universiteit Wageningen en deed hij ruim tien jaar werkervaring op als product manager bij een toonaangevende importeur van FSC-gekeurd hardhout. Samen met zijn collega’s introduceerde Andries ruim 25 minder bekende tropische houtsoorten (LKTS) op de Nederlandse en Europese hardhoutmarkt. De kennis en het brede netwerk dat Andries in deze jaren opdeed, komen de klanten van Innovita ten goede. Ondertussen staat Andries alweer een heel aantal jaar met veel plezier aan het roer van Innovita!

Wilt u meer lezen over Andries en zijn missie? Klik op de knoppen hieronder.

Wie is Andries van Eckeveld    Missie