Louro gamela gevel in verticale toepassing

Natuurlijk Geveladvies: gratis voor architecten

Datum: 20 juni 2014 | Auteur: Andries van Eckeveld | Categorie: Innovita

Natuurlijk Geveladvies

Innovita en haar partners presenteren Natuurlijk Geveladvies: een gratis adviesservice voor architecten die gevels willen ontwerpen met natuurlijke materialen. Innovita werkt voor deze unieke service samen met zeven geselecteerde en toonaangevende ondernemingen uit Nederland, die allen sterk gecommitteerd zijn aan duurzaamheid en natuurlijke materialen.

De partners van Natuurlijk Geveladvies per juni 2014 lr

De partners van ‘Natuurlijk Geveladvies’ per juni 2014

 

Natuurlijke materialen zijn populair voor de bekleding van gevels van gebouwen. Door de focus op duurzaamheid en biobased economy komen er ook steeds meer nieuwe en innovatieve materialen op de markt. Naast minder bekende tropische FSC houtsoorten, horen daar ook nieuwe materialen bij zoals bamboe, gemodificeerd hout en hout-kunststofcomposiet (WPC). Het initiatief Natuurlijk Geveladvies helpt architecten om met dit soort nieuwe gevelproducten aan de slag te gaan. Daarbij worden ook de afwerking en de brandregelgeving betrokken.

 

Architecten en duurzame materialen
Andries van Eckeveld, initiatiefnemer en eigenaar van Innovita: “Het verantwoord gebruik van natuurlijke materialen is belangrijk voor een duurzame wereld. Veel architecten zijn ook gecharmeerd van de uitstraling van dergelijke gevelmaterialen, maar kunnen wel wat support gebruiken bij het ontwerpproces. Deze service voorziet in die behoefte en het kost niets, dankzij de steun van de partners.” Andries van Eckeveld heeft meer dan tien jaar ervaring met het adviseren van architecten voor onder andere gevelprojecten.

 

Breedgedragen initiatief

Het initiatief wordt breed gedragen: zo steunen FSC Nederland, Initiatief Duurzame Handel (IDH) en de Europese Coalitie voor de promotie van Tropisch hout dit initiatief.  De volgende bedrijven zijn als partner-leveranciers betrokken: BTA (Bakker Timber Agencies), Fire Resisant Industries, Keim Nederland, Koninklijke Dekker Hout Groep, MOSO International, Remmers Bouwchemie en Van den Berg Hardhout.

Natuurlijk Geveladvies is reeds gestart en voor verschillende projecten zijn al natuurlijke materialen in de overwegingen betrokken. Namens de partners nodigt Innovita architecten en andere ontwerpers uit om met natuurlijke materialen aan de slag te gaan. Wij staan klaar om u te ondersteunen in de materialisering en detaillering. Het advies wordt in de vorm van een bezoek gegeven of via telefoon of mail. Meer weten: www.natuurlijkgeveladvies.nl.