Cumaru FSC dekdelen

KEIM Nederland


KEIM Nederland logo 139x138KEIM Nederland is de Nederlandse vestiging van de bekende Duitse fabrikant van mineraalverven. Het oude en beproefde concept van de minerale verven, ontstaan in 1878 is nog steeds actueel. Deze verven zijn gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Daarmee zijn de KEIM verven uit 1878 nog steeds ‘bij de tijd’ te noemen. Keim levert verfproducten voor minerale ondergronden over de hele wereld.

Er staan in bijvoorbeeld Zwitserland nog steeds gebouwen die eind 19e eeuw zijn gekeimd!
Lignosil op vuren in Kloetinge

Lignosil afwerking op vuren geveldelen in Kloetinge (2010)


Research & Development

Voordat Keim een product op de markt brengt, worden de producteigenschappen uitvoerig getest. Dat begint in het lab, maar wordt vervolgens ook in buitenopstellingen langjarig getest. Na een uitvoerig onderzoek door het moederbedrijf, heeft KEIM nu ook een minerale silikaatverf voor houten ondergronden op de markt gebracht: Lignosil. De ontwikkeling hiervan is gestart in de jaren negentig van de vorige eeuw. Inmiddels zijn er diverse pilotprojecten bekend, waarvan in Oslo een van de oudste projecten te vinden is (1996).

 

Langjarige buitenexpositie van diverse tinten Lignosil bij Keim Duitsland

Langjarige buitenexpositie van diverse tinten Lignosil bij Keim Duitsland


Voordelen van mineraalverven

Het voordeel van mineraalverven op hout is de lange onderhoudsvrijeperiode (10-15 jaar). Daarnaast heeft behandeld hout een matte uitstraling en kan het systeem ook op bezaagd hout worden verwerkt, wat leidt tot het benadrukken van de natuurlijke uitstraling van het hout. Er is keuze uit een ruime hoeveelheid tinten, die overigens wel dekkend zijn en gebaseerd op anorganische pigmenten.

 De basis voor KEIM’s Lignosil is het patent uit 1878 van de minerale silikaatverven. Dit wordt gevormd uit het in de juiste verhouding gemengde vloeibaar kalisilikaat (waterglas) en anorganische kleurpigmenten.
Veroudering van een Lignosil oppervlak na 14 jaar buitenexpositie op Grenen.

Veroudering van een Lignosil oppervlak na 14 jaar buitenexpositie op Grenen.


Milieu aspecten

Keim producten staan bekend vanwege hun goede milieuprestaties. De basis bestaat uit natuurlijke grondstoffen (minerale grondstoffen) en daarmee onderscheidt Keim zich van de verffabrikanten die vooral alkyd- en acrylaatsystemen aanbieden. De termijn tussen twee onderhoudsbeurten is daarbij aanzienlijk langer dan bij gebruikelijke dekkende verfsystemen. Daarbij is ook de aangebrachte laagdikte minder.


Productinformatie

Keim participeert in het initiatief Natuurlijk Geveladvies met Lignosil. Klik op onderstaande button voor meer productinformatie. Wilt u meer over Lignosil weten? Neem gerust contact met op via het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina.

Keim Lignosil