Louro gamela FSC in een Precious Woods gevelbekleding project

Innovita ‘Service Provider’ Europese coalitie

Datum: 25 februari 2014 | Auteur: Andries van Eckeveld | Categorie: Innovita

De European STTC

Sinds februari 2014 is Innovita formeel ‘Service Provider’ van de Europese Coalitie om tropisch hardhout te promoten. De European STTC (= Sustainable Tropical Timber Coalition) is een initiatief van het Initatief Duurzame Handel (IDH) en heeft als doel om het gebruik van tropisch hardhout in Europa met 30% te doen groeien. Uiteraard gaat het hier om gecertificeerd hout (voor tropisch hout is dat hoofdzakelijk FSC gecertificeerd materiaal). De looptijd van de coalitie betreft de jaren 2014 en 2015.

Om het ambitieuze doel te bereiken, worden tal van activiteiten ontwikkeld, samen met participants, partners en supporters. De activiteiten worden ondergebracht in projecten, waarbij ook consultants en adviseurs kunnen worden ingezet. Om als consultant of adviseur aan dergelijke projecten te kunnen meewerken, dient er sprake te zijn van een formele status: de ‘Service Provider’. Sinds februari 2014 is Innovita officieel Service Provider.

Marieke Abcouwer, IDH Program Manager Tropical Timber:

Innovatieve bedrijven zoals Innovita helpen de European STTC om de doelstellingen te bereiken. Daarbij komen Innovita’s ruime ervaring en kennis op het gebied van onderzoek en vermarkting van tropische houtsoorten goed van pas!

 

Activiteiten Innovita voor EU STTC

Innovita is reeds op verschillende manieren nauw betrokken bij de werkzaamheden van de Europese Coalitie. Zo verzorgt Innovita het voorzitterschap van de werkgroep Technical Issues. Deze werkgroep adviseert de Europese Coalitie over ingebrachte voorstellen en tevens speelt de werkgroep een rol goede projectvoorstellen te initiëren. Het grote netwerk van Innovita in de houtsector in de brede zin komt daarbij goed van pas.

Het FSC project LKTS – dat Innovita eveneens trekt – wordt ook ondersteund vanuit de European STTC. Daarnaast zijn er diverse initiatieven in voorbereiding in dit kader.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u ook betrokken raken bij dit initiatief? Neem dan gerust contact op! Wij helpen u graag verder.