Houthandel Van Dam te Bunnik

Houthandel Van Dam


De kenmerkende schoorsteen op het terrein van Houthandel Van Dam

De kenmerkende schoorsteen op het terrein van Houthandel Van Dam

Houthandel Van Dam is één van de vooruitstrevende handelaren in Nederland. Het bedrijf heeft in de loop van de jaren een sterke inkooppositie bereikt in de drie tropische continenten. Het beheert zelf geen bossen, maar biedt door de brede inkoopbasis een betrouwbare levering van tientallen houtsoorten.

Het bedrijf is opgericht in 1889 door de heer Van Dam te Langbroek en verhuisde later naar Bunnik om logistieke redenen. In 1995 werd het familiebedrijf verkocht in verband met het ontbreken van een geschikte opvolger. Momenteel is Houthandel Van Dam de centrale inkoop van tropisch hout voor het bedrijf Timber and Building Supplies Holland en heeft het daarnaast nog steeds een uitgebreide eigen klantenkring.

De huidige afzetmarkt is de Nederlandse bouw, waarbij kozijnhout een belangrijke afzetmarkt is. Daarnaast is het bedrijf sterk in andere bouwtoepassingen zoals gevelbekleding en lijstwerk.


Innovaties

Van Dam BunnikHouthandel Van Dam is de afgelopen jaren actief geweest met innovatieve ontwikkelingen. Zo ontwikkelde het bedrijf met een partner thermische gemodificeerd Fraké: Fraké Noir. Daarnaast participeert het bedrijf al enkele jaren in het LKTS consortium van FSC Nederland, waarbij men minder bekende en/of minder gebruikte tropische houtsoorten uit FSC bossen ontwikkelt voor de Nederlandse en Europese markt. De focus ligt daarbij voor houthandel Van Dam op de bouwtoepassingen. Movingui is een houtsoort die uit dit ontwikkeltraject op de markt is gebracht.


Voorraad en Houtbewerking

Houthandel Van Dam beschikt over een uitgebreide en moderne machinale om houtproducten te bewerken. Dat betekent dat maatwerk mogelijk is voor bijvoorbeeld gevelprojecten. De grote voorraad in Bunnik biedt de klanten een hoge mate van leveringsbetrouwbaarheid. Juist in de wereld van bouwprojecten is een actuele voorraad van belang voor een succesvolle levering.

Houthandel Van Dam is voorraadhoudend importeur

Houthandel Van Dam is voorraadhoudend importeur

Houthandel Van Dam beschikt over een moderne machinale

Houthandel Van Dam beschikt over een moderne machinale


Gevelproducten in Natuurlijk Geveladvies

Houthandel Van Dam participeert in Natuurlijk Geveladvies met twee nieuwe gevelmaterialen: FSC Fraké Noir en FSC Movingui. Beide houtsoorten worden aangeboden voor gevelbekleding maar zijn ook breder inzetbaar. Klik op onderstaande button voor de productpagina met technische informatie en inspiratiebeelden.

Fraké Noir Movingui