Sucupira amarela lamellen bij Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein

Houtdag 2016 met Innovita en Saxion

Datum: 24 oktober 2016 | Auteur: Andries van Eckeveld | Categorie: Innovita

De Internationale Houtdag 2016 wordt op donderdag 24 november gehouden in de Philharmonie Haarlem. Innovita werkt mee aan deze dag via het architecteninitiatief Natuurlijk Geveladvies en via het onderzoeksproject dat door Saxion Hogeschool in Enschede is opgestart naar de mogelijkheden van de (bio)polymeer Polypyrrool (PPy) als middel om hout en houtachtige materialen beter en slimmer te maken. 

 

Inspirerend programma

De dag is vooral voor architecten bedoeld die zich willen laten inspireren om hout op een of andere manier in projecten toe te passen. Tijdens de Houtdag 2016 is er onder andere aandacht voor Houtconstructies en Houthoogbouw. Daarnaast presenteren zes partners van Innovita’s initiatief Natuurlijk Geveladvies zich op de informatiemarkt met mooie gevelproducten. Saxion verzorgt een lezing in het hoofdprogramma (door dr. Mieke Oostra, lector innovatieve technologie in de bouw) en een workshop in de ochtend.

 

Workshop met architecten over Polypyrrool

Tijdens een ochtendworkshop organiseert Saxion een workshop voor architecten. Polypyrrool is een interessante (bio)polymeer met een aantal unieke eigenschappen die overdraagbaar zijn op bijvoorbeeld biobased materialen zoals hout. In een verkennend onderzoeksproject onderzoekt Saxion samen met meer dan twintig partners welke potentie deze polymeer heeft. Architecten worden gevraagd mee te denken in de workshop, nadat is uitgelegd wat er inmiddels bekend is van deze polymeer. Let op: er is een slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Deelnemers aan de workshop kunnen gratis naar het middagprogramma: Saxion betaalt hun ticket.

 

Lees het Houtblad-artikel over Polypyrrool

Natuurlijk Geveladvies presenteert zich

De stand van Natuurlijk Geveladvies op de Houtdag 2016 laat bezoekers tal van inspirerende houtproducten zien: van massief tropisch hout in allerlei modellen, Nederlands hout (al dan niet thermisch gemodificeerd), thermisch gemodificeerd loofhout (Natural Cladding) en natuurlijk de afwerksystemen van Remmers Bouwchemie. Nieuw is de Xyhlo Biofinish: een op levende schimmels gebaseerde en 100% circulaire coating voor grenen. Ook InterFaca presenteert twee gevelproducten inclusief afwerking en eventueel brandvertraging met vijftien jaar garantie.

De partners van Natuurlijk Geveladvies op de Houtdag 2015

Enkele partners van Natuurlijk Geveladvies op de Houtdag 2015

Aanmelden?

Graag nodigen we u uit om ook naar de Houtdag te komen. Meldt u aan via de link van de Houtdag (www.houtblad.nl/houtdag2016/inschrijven) en kies dat u uitgenodigd bent door Saxion. Aanmelding voor de workshop is pas definitief als u de aanmelding ook bevestigd krijgt (er is beperkt ruimte voor de workshop).