Fumano


Logo Fumano lr Fumano is een jong en energiek bedrijf en specialist in het brandvertragend impregneren van hout. De combinatie van kennis, ervaring, hoogwaardige- en milieuvriendelijke producten en betrouwbare partners is hiervoor de basis. Alle fases van bewerking zoals impregneren, drogen en het coaten (kleurloos en met kleurafwerking) worden door ons uitgevoerd. Fumano biedt een hoge mate van kwaliteitszorg en serviceniveau. De lijnen zijn kort met als gevolg flexibiliteit en korte doorlooptijd. Fumano levert ook een eigen kleurloze coating voor een goede houtbescherming met een mooie egale vergrijzing van het hout.

Een goede brandveiligheid geeft vertrouwen

Fire Resistant partner Innovita project gevelbekleding

Fumano is partner van Natuurlijk Geveladvies


Houtsoorten

Verschillende houtsoorten zijn aantoonbaar – middels certificaten – tot brandklasse B te impregneren (conform de EN 13501-1). Daarnaast is het mogelijk om via extrapolatie gelijkwaardige houtsoorten ook in een bepaalde brandklasse in te delen. Informeer naar de mogelijkheden als u daar vragen over heeft.

Reeks pakketten voor impregnering

Hout staat klaar voor impregnering


Afwerking

Na impregnering met een brandvertrager is afwerking noodzakelijk. Daardoor wordt de werkzame stof namelijk mede in het hout vastgehouden. Afwerking kan met speciale houtbeitsen. Let op: niet elk systeem past op een met brandvertrager behandeld oppervlak. Ook is niet van elk systeem bekend wat het brandgedrag is. Voor een kleurloze afwerking biedt Fumano u de speciale kleurloze ‘Pro Wood ‘.


Referenties

Fumano heeft veel ervaring met het impregneren van gevelprojecten. Een mooi recent voorbeeld is de nieuwbouw op Hydepark in Doorn, een conferentieoord en paviljoen van de Protestantse Kerk Nederland.

Blok 54 Ijburg Sucupira amarela met brandvertrager en kleurloze afwerking

Blok 54 Amsterdam-IJburg met FSC Sucupira amarela, brandvertragend geïmpregneerd en afgewerkt met kleurloze nano-coating.

De complete gevel van Nieuw Hydepark in Doorn is voorzien van de brandvertragende impregnering van Fire Resistant Industries

De complete gevel van Nieuw Hydepark in Doorn is voorzien van een brandvertragende impregnering met een afwerking met Remmers GW310 kleur pine.


Waarom zaken doen met Fumano?

  1. verschillende houtsoorten tot brandklasse B te impregneren
  2. flexibele en klantgerichte onderneming
  3. scherpe prijzen
  4. onderzoek naar impregneringsmogelijkheden nieuwe houtsoorten/materialen
  5. actief in productontwikkeling
  6. korte levertijd
  7. beschikking over droogfaciliteiten

Productinformatie

Fumano participeert in het initatief Natuurlijk Geveladvies met de brandvertragende impregnant en de kleurloze afwerking ‘Pro Wood’. Wilt u meer van deze producten weten, klik dan op de betreffende button.

Fumano Pro Wood Fumano HP