Tropisch Amazone bos 3 banner

Artikel Europese Houtverordening

Datum: 17 juni 2013 | Auteur: Andries van Eckeveld | Categorie: Innovita

Europese Houtverordening

Voor het handboek Houtdocumentatie van Bim Media in Den Haag heeft Innovita een artikel geschreven over de Europese Houtverordening (EUTR). Deze verordening – die rechtstreeks van kracht is in alle EU lidstaten – is van toepassing op alle bedrijven die hout en papierproducten als eerste op de Europese markt zetten.

De Europese Houtverordening wordt uitgelegd in dit artikel van Handboek Houtdocumentatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Download het artikel EUTR

 

Due Diligence System (DDS)

Volgens de wet behoren bedrijven ‘zorgvuldig’ te handelen bij het importeren van dergelijke producten. Wat deze zorgvuldigheid precies inhoudt, is niet op voorhand duidelijk. In het artikel wordt de stand van zaken weergegeven per begin dit jaar, maar er blijven vragen over hoever de interpretatie van deze zorgvuldigheid zou moeten gaan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie hierover.

 

HoutTrack / WoodTrack

Samen met Control Union is Innovita betrokken bij het initiatief ‘HoutTrack’ of ‘WoodTrack’. Deze online tool helpt bedrijven om de ‘betrachte zorgvuldigheid’ aantoonbaar te maken. Afhankelijk van de gekozen module kan Control Union ook meekijken bij de beoordeling van documenten en dossiers. Vanuit het netwerk wereldwijd van Control Union kantoren kunnen we op korte termijn helpen bij het beoordelen van specifieke gevallen. On-site inspecties behoren daarom ook tot de mogelijke ‘mitigerende maatregelen’ waar de wet over spreekt.

 

Nieuwsgierig?

Download dan hier het artikel over de Europese Houtverordening of neem contact op met Innovita!