Staatsbosbeheer beheert 137 natuur en bosgebieden

Staatsbosbeheer


Het logo van StaatsbosbeheerStaatsbosbeheer is de leverancier van Nederlands hout: met 137 natuurgebieden in eigen beheer is het een van de grote natuurbeheerders in Nederland. Een belangrijk deel van de natuurgebieden bestaat uit bossen. De handel in het hout uit de bossen is een van de inkomstenbronnen voor Staatsbosbeheer. Het gebruik van Nederlands hout draagt daarmee bij aan de bescherming van natuur in Nederland.


Hollands hout

Staatsbosbeheer levert hout uit ‘onze’ bossen onder het Hollands hout label. Dezelfde bossen waarin we wandelen, sporten en spelen. Hollands hout wordt steeds vaker en ook steeds hoogwaardiger toegepast. Want is het niet vanzelfsprekend ook hout van eigen bodem toe te passen? Hollands hout wordt duurzaam geoogst volgens principes en criteria van FSC.

 

Milieuprestaties

Hout is het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal ter wereld. Veel duurzamer dan steen, beton of staal. Bomen zijn hernieuwbaar en leggen tijdens de groei CO₂ vast. Bovendien geven ze weer zuurstof af. Vooral als ze in de ‘groei’ van hun leven zijn: zo tussen de 20 en 60 jaar. Door volwassen bomen te oogsten, wordt de groei van jonge bomen gestimuleerd. Bossen met een variatie aan oude en jonge bomen bieden een prettige omgeving voor mensen om te recreëren en voor flora en fauna om te leven. Door het continue proces van oogsten en ruimte geven, houden we het ecosysteem duurzaam in stand. Een oneindige kringloop!


Staatsbosbeheer productie

Staatsbosbeheer levert diverse producten voor de Nederlandse markt. Allereerst natuurlijk het stamhout dat uit dunning en houtoogst beschikbaar komt. Daarnaast biedt de organisatie ook gezaagd hout, gedroogd hout en geschaafd hout aan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in samenwerking het hout bijvoorbeeld te vingerlassen of lamineren. Daarmee is Staatsbosbeheer een partner die in de Nederlandse bouwwereld goed past. Laat u verrassen door de mogelijkheden met Nederlands hout en neem gerust contact op!


Houtsoorten

Staatsbosbeheer participeert in het initiatief Natuurlijk Geveladvies met verschillende Nederlandse houtsoorten. Klik op onderstaande buttons voor de betreffende productpagina’s met technische informatie en inspiratiebeelden. Naast gevelalternatieven levert Staatsbosbeheer ook Inlands Amerikaans Rood Eiken voor bijvoorbeeld toepassing in binnenkozijnen en -deuren.

Nederlands Douglas Nederlands Lariks

 

FSC Amerikaans Rood Eiken uit Nederland voor kozijnen en deuren in de Kemphaan te Almere

FSC Amerikaans Rood Eiken uit Nederland voor kozijnen en deuren in de Kemphaan te Almere